כריתת גידולים בחלל הפרא-פרינגיאלי

גידולים בחלל הלוע פחות נפוצים מגידולים אחרים, אך מצריכים טיפול מתאים על מנת למנוע את הנזקים ואת הסכנות השונות, העשויות להיות נלוות להם. כריתת גידולים בחלל הפרא-פרינגיאלי, המכונים בעברית "גידולים בחלל הלוע" היא הליך כירורגי לכל דבר, המוצע כיום על ידי כירורגים מקצועיים, המתמחים באף-אוזן-גרון. הכריתה עצמה מתבססת על פיתוחים של השנים האחרונות העוזרים לבצע זאת בצורה מלאה, יעילה ומדויקת יותר, ומבלי שהדבר ישפיע על המטופל באופן הלא רצוי.

כמה מילים על חלל הלוע

תחילתו של הלוע היא בבסיס הגולגולת וסופו בכניסה אל הוושט. הלוע מצופה ברירית, כשמתחתיה נמצאים שרירים, המסייעים לתהליך הדיבור ולתהליך הבליעה. ישנם שלושה אזורים עיקריים בלוע: חלל הלוע העליון – ה"Nasopharynx", חלל הלוע האמצעי – ה"Oropharynx" וחלל הלוע התחתון – ה"Hypopharynx". חלל הלוע העליון מתחיל בבסיס הגולגולת, באזור שמאחורי חלל האף והוא מסתיים בחך הרך. ישנם רבים הסובלים בצעירותם משקד שלישי, שהוא למעשה רקמה לימפטית, המופיעה באזור הזה. חלל הלוע האמצעי מתחיל בחך הרך והוא מסתיים במכסה הגרון. בסיס הלשון נמצא באזור הזה וגם השקדים. חלל הלוע התחתון ממשיך את הלוע האמצעי ומסתיים בכניסה אל הוושט. בהתאם לתלונות המטופל ומיקומן, ניתן לדעת לרוב היכן נמצא הגידול שאותו יש לכרות וגם מהי מידת חומרתו. הסימנים לגידולים בחלל הלוע יכולים להיות כאבים בבליעה או קושי בבליעה, דימומים מהפה ומהאף, כיבים באזורים אלה שאינם מתרפאים, שינויים בקול, כאבי אוזניים וגם הימצאותם של גושים בצוואר.

ההליך הטיפולי המוצע כיום במקרים של גידולים בחלל הפרא-פארינגיאלי

בזכות הפיתוחים הרפואיים המתקדמים, שיטת הטיפול המוצעת כיום במקרים של גידולים בחלל הלוע היא יעילה, נקודתית ובעיקר כזו שאיננה הרסנית, כפי שהייתה בעבר. אפשר כיום לבצע את הטיפול הכירורגי הנדרש באמצעות מצלמות אופטיות זעירות וגם בעזרת מיקרוסקופים. בנוסף, קיימת כיום גם מערכת רובוטית מיוחדת, העומדת לרשותו של המנתח, הכוללת שימוש במכשירים זעירים במיוחד הנכנסים דרך פיו של החולה ומגיעים ישירות אל הגידול שאותו יש לכרות. מכיוון שישנם גידולים בחלל הלוע, הנוטים לשלוח גרורות לאזור הצוואר, ישנה חשיבות בטיפול נרחב יותר, הכולל גם התייחסות לבלוטות הלימפה הצוואריות. על מנת שתפקודו של המטופל לא ייפגע ובשל האיברים החשובים באזור זה, נעזרים לא אחת בשחזור רקמות שנכרתו, המאפשרים החלמה טובה יותר ותפקוד תקין.

כדאי לדעת

בשל אופיו המיוחד של חלל הלוע והיותו בעל תפקידים חשובים מאד, הקשורים הן לבליעה והן לדיבור, פנייה לבעל מקצוע המתמחה בטיפולים הנדרשים במקרים של גידולים באזור זה היא הכרחית. כירורג אף-אוזן-גרון הוא הכתובת הנכונה לפנות אליה וחשוב גם שהוא יהיה מנוסה. כירורג מנוסה יידע כיצד לאתר בקלות רבה יותר את הגידול וגם ישתמש בפיתוחים הטכנולוגיים החדשניים שיסייעו לו לבצע את ההליך בצורה מדויקת. כירורג מקצועי יוכל לבצע את הכריתה באופן מושלם ולאפשר למטופל לשוב לשגרת יומו במהרה. יחד עם זאת, יש לזכור שככל הליך כירורגי פולשני אחר, גם כאן ייתכנו סיבוכים אפשריים, אם כי הסיכוי להם נמוך מאד. מכיוון שלרוב הכריתה נעשית תחת הרדמה מלאה יש לקחת בחשבון את נושא ההרדמה וגם את האשפוז הנדרש לאחר הניתוח, כאשר אורכו נקבע בהתאם למהירות התאוששות המטופל.

פרופסור דן פליס, מומחה לאף אוזן גרון, מבצע כריתת גידולים באזור חלל הלוע ועושה זאת באמצעות מכשור מתקדם ובהתבסס על ידע וניסיון של שנים. למידע על ההליך עצמו ופרטים נוספים חשובים, התקשרו לטלפון 03-6099190

השארת תגובה