הנחיות והדרכה לקראת ניתוח


עם הגעתך למרפאה תערך פגישה ראשונה עם פרופ' פליס. בפגישה זו הוא יבדוק אותך, וילמד את התיק הרפואי שלך. במידת הצורך תופנה לבדיקות נוספות: בדיקות דם, בדיקות דימות או דיקור במחט עדינה. במהלך הבירור הרפואי תהיה/י בקשר ישיר עם המרפאה. כאשר יהיו בידיך תוצאות הבדיקות תעביר/י אותן למרפאה במייל או בפקס ולאחר קבלת כל החומר ולמידתו, פרופ' פליס ימליץ לך על הטיפול המתאים.
במידה ויוחלט כי עליך לעבור ניתוח יקבע תאריך לניתוח בהתאם למצבך הרפואי ונוחיותך. בשלב זה מתחיל תהליך הכולל שני מסלולים: המסלול הרפואי והמסלול המנהלי.


המסלול הרפואי:

  1. קביעת מועד הניתוח וחתימה על טפסים.
    בעת הפגישה עם פרופ' פליס, תקבל/י הסבר מפורט על הניתוח, מהלכו, הסיבוכים האפשריים ומהלך ההחלמה הצפוי ולאחר ההסבר תחתום/י על שני טפסים לקראת הניתוח:
    -טופס קבלה לבית החולים
    -טופס הסכמה לניתוח
    שני הטפסים החתומים ישמרו אצלך עד יום הניתוח. ביום הניתוח עליך להביא את הטפסים לבית החולים אסותא ולהציגם במשרד הקבלה.
  2. לקראת הניתוח עליך לעבור סדרת בדיקות שגרתיות: בדיקות דם, בדיקת א.ק.ג, צילום חזה ולעתים בדיקות נוספות. לשם כך תתקבל/י טופס הפניה לבדיקות, אותן יש לבצע במסגרת קופת החולים שלך. רופא המשפחה יפנה אותך לבדיקות בהתאם לטופס ההפניה שתקבל/י.
  1. בדיקת רופא מרדים טרום ניתוחית: עליך לקבוע מועד לבדיקה טרום ניתוחית אצל רופא מרדים בבית החולים אסותא. את הבדיקה יש לבצע כשבועיים– עשרה ימים לפני הניתוח. לבדיקה זו עליך להגיע מצוייד/ת בתוצאות בדיקות הדם וכל שאר הבדיקות האחרות אליהן הופנת/ה. בדיקה זו הינה שירות חינם של בית החולים אסותא
  2. המטופלים הסובלים ממחלות כרוניות כגון לחץ דם גבוה, סוכרת וכו\' יקבלו הנחיות מרופא המשפחה, הרופא המומחה המטפל בהם או מפרופ' פליס, בנוגע לטיפול התרופתי לקראת הניתוח.
  3. מדללי דם ונוגדי קרישה: יש להפסיק נטילת מדללי דם כשבוע עד עשרה ימים לפני הניתוח.

המסלול המנהלי:

לקראת הניתוח יש לדאוג להתחיבויות.

  • התחייבות לבית החולים – ט' 17- יתקבל בד"כ מקופת החולים או מחברת הביטוח הפרטית. לשם כך תקבל/י טפסים לחברת הביטוח/קופת החולים. טפסים הכוללים את שם הניתוח, תאריך, מקום הניתוח ועוד. התחייבות לתשלום לפרופ' פליס ע"י קופת החולים או חברת הביטוח.

ביום הניתוח:

יש לנהוג לפי הנחיותיהם של פרופ' פליס וצוות המרפאה, ולהגיע בשעה היעודה לבית החולים אסותא רמת החייל, שכתובתו: רחוב הברזל 20, רמת החיל, תל אביב
ניתן לכתוב בווייז (waze): אסותא רמת החיל

  1. ביום הניתוח עליך להיות בצום מלא של שמונה שעות, החל מהשעה עליה תודיע לך מזכירת המרפאה, בהתאם להנחיותיו של פרופ' פליס. אין לאכול ו/או לשתות מהשעה שבה התחיל הצום ועד לניתוח. יש להימנע מעישון ולעיסת מסטיק.
  2. עליך להביא את הפריטים הבאים:
    • טופס קבלה וטופס הסכמה לניתוח עליהם חתמת במרפאתו של פרופ' פליס.
    • התחייבות לבית החולים (ט' 17 או התחייבות חברת הביטוח).
    • תעודת זהות וכרטיס קופת חולים.
    • תיק רפואי עם בדיקות שנעשו לקראת הניתוח.
    • ציוד אישי לשימוש במהלך האשפוז כולל תרופות בהן את/ה משתמש/ת באופן קבוע.

התאוששות החלמה ושיקום:

לאחר סיום ההליך הכירורגי תשהה/י כשעתיים במחלקת ההתאוששות, כדי לוודא התעוררות איטית ובטוחה מהניתוח. לאחר מכן תועבר/י למחלקה ומספר שעות לאחר מכן יסייעו לך לרדת מהמיטה ולשבת בכורסה. רוב המטופלים חוזרים לפעילות יומיומית רגילה כעבור כשבוע.



פרטי
מאוחדת
לאומית
מגדל
פניקס
כלל
מנורה
דקלה
איילון
הראל
מכבי
Bwell

הנחיות אחרי ניתוח

  1. ההנחיות הנ"ל הן הנחיות כלליות למטופלים לאחר ניתוח במרפאתו של פרופ' פליס.
    הנחיות מיוחדות ופרטניות יינתנו לפי הצורך.
    אנא היוועצו עם הצוות הרפואי והסיעודי בכל עניין או שאלה.

    התאוששות - בתום הניתוח, לאחר התעוררות מהרדמה תועבר למחלקת התאוששות. שם תנוטר למשך כשעתיים ותקבל טיפול תומך תוך כדי התאוששות מיידית מהניתוח. לאחר השהייה במחלקת התאוששות תועבר למחלקת האשפוז. מטופלים המנותחים במסגרת "אשפוז יום" (חדר ניתוח אמבולטורי) ישתחררו לביתם בערב הניתוח.
  2. התניידות – ברב המקרים, כבר בערב הניתוח תקבל סיוע במעבר משכיבה במיטה לישיבה בכורסא. במידת הצורך תקבל הדרכה לתרגילי נשימה. בהמשך תתודרך להתחיל בניוד מלא. כל תהליך הניוד ילווה ויופעל בהנחיות הצוות הסיעודי.
  3. מזון ושתייה – הנחיות לגבי מזון ושתייה לאחר ניתוח ניתנות על פי פרוטוקול קבוע מראש שהצוות הסיעודי במחלקת האשפוז מנהל.
  4. טיפול תרופתי קבוע – הצוות הסיעודי במחלקת האשפוז ייתן את הטיפול התרופתי הקבוע. ברב המקרים יחודש הטיפול הקבוע מיום למחרת הניתוח.
  5. מקלחת וטיפול בפצע הניתוחי – מומלץ לא להרטיב את הפצע הניתוחי עד הביקורת של פרופ' פליס. עם זאת, ברב המקרים ניתן להתקלח כבר ביום לאחר הניתוח בתיאום עם הצוות הסיעודי, תוך המנעות מהרטבת הפצע הניתוחי ושמירה על בטיחות המטופל.
  6. חבישה – החתך הניתוחי יכוסה לאחר הניתוח בפלסטר (סטריסטריפ), פרופ' פליס יסיר את הפלסטר בביקורת הראשונה.
  7. כאב – לאחר ניתוח ינתנו המלצות לטיפול בכאב במידת הצורך.
  8. תפרים – ברב המקרים הפצע הניתוחי ייסגר בעזרת תפרים פנימיים נמסים אשר אין צורך להוציאם. במקרים מסוימים ייסגר הפצע בעזרת תפרים חיצוניים אשר יש להוציאם בביקורת לאחר ניתוח לפי ההמלצות במכתב השחרור.
  9. נקז – במידה וקיים נקז לאחר הניתוח, כמות ההפרשה ממנו תתועד באופן יומי וההחלטה על הסרתו תקבע על פי כמות ותוכן ההפרשה. ברב המקרים הנקז מוסר תוך 48-72 שעות ולרב לאחר הסרתו תשוחרר לביתך.
  10. ביקורים –לאחר הניתוח, במהלך האשפוז מתאפשר ביקור של קרובי משפחה בהתאם להנחיות בית חולים " אסותא". ביקור רפואי של פרופ' פליס וצוותו יתבצע באופן יומי עד השחרור ובמהלכו ינתנו הנחיות להמשך טיפול.
  11. שחרור הביתה – בעת שחרור מאשפוז, תקבל מכתב שחרור בו יפורט מהלך הניתוח המדויק, ממצאים ובדיקות שבוצעו, מהלך בתר-ניתוחי, המלצות להמשך טיפול תרופתי במקרה הצורך ומועד לביקורת. בנוסף יצוינו טלפונים להתקשרות בעת הצורך.
  12. ביקורת – לאחר הניתוח תוזמן לביקורת אצל פרופ' פליס במרפאה. מועד הביקורת יפורט במכתב השחרור.

הנחיות מפורטות מופיעות בעלון "הנחיות לאחר ניתוח" אשר ניתן לך במהלך ביקורך במרפאה.
המידע נכתב בלשון זכר אך מתייחס לשני המינים.

רפואה שלמה,
פרופ' פליס וצוות המרפאה